Ukoliko zaposleni nisu u mogućnosti da se priključe nekim od programa obuke, a nalaze se na višim menadžerskim pozicijama za njih se organizuje poslovni koučing gde se na individualnom nivou usklađuju potrebe i unapređuju poslovna znanja.

     Da bi vam bilo lakše da razumete šta je poslovni koučing i koje koristi ćete dobiti od njega najbolje je objasniti da od Coach-a ne očekujete da će vam ''sipati'' u glavu šta bi trebalo da radite, već će vas odredjenim tehnikama navesti da sami dodjete do rešenja i unapredjenja vizije onog posla koji želite da poboljšate. Na taj način ćete i vi doći do spoznaje svojih kapaciteta i naučiti mnogo. Poslovni koučing primarno brine o poboljšanju performansi na poslu i olakšava profesionalni razvoj.

Profesionalni koučing je potencijalna, rešavajuća i ciljno orijentisana konsultantska aktivnost sa ciljem praćenja klijenta bazirana na njegovim/njenim resursima i kapacitetima. U skladu sa profesionalnim imidžom Evropske koučing asocijacije ceo proces se odvija uz profesionalnu diskreciju.